EL CE FLAÇÀ PRESENT A LA PRIMERA REUNIÓ CELEBRADA PER LA FCF.

El nostre club va estar present ahir (dijous) a la primera reunió convocada per la Federació Catalana de futbol amb els clubs gironins.
En aquesta reunió es van tractar les noves propostes federatives i dels clubs per la temporada 2017/2018.

La delegació de Girona celebra la primera reunió amb els seus clubs
Un centenar de clubs de Girona s’han reunit avui amb el delegat i directiu de la FCF, Jordi Bonet, per tal de tractar propostes federatives i dels clubs de cara a la propera temporada.
La delegació de Girona celebra la primera reunió amb els seus clubsEls clubs de la delegació de Girona han acudit a la convocatòria de la Federació Catalana de Futbol que els ha reunit a l’Auditori Josep Irla de la capital gironina per debatre i aportar les seves opinions a les diverses propostes de la FCF per la temporada vinent.

L’encarregat de donar-los la benvinguda ha estat el representant territorial de l’Esport de Girona, Josep Pujols, que ha agraït a la delegació de Girona la seva proximitat amb els clubs i ha valorat  molt positivament els valors de les campanyes de Respecte que, ja fa quatre temporades que s’estan impulsant des de la FCF.

El directiu i delegat de la FCF, Jordi Bonet, acompanyat del directiu Jesús Pont, el directiu adjunt Victor Güell i tots els subdelegats, ha volgut agrair també la presència a tots els clubs presents i, abans d’entrar en matèria, ha posat especial èmfasi en la necessitat de tenir la Junta Directiva actualitzada.

Durant la reunió, els clubs han debatut la duració de les revisions mèdiques i han conegut els nous serveis que oferirà la Mutualitat al Portal del Federat; així com què aportarà la nova app i l’aparició d’una app exclusiva de la Mutualitat, en què està treballant el servei de Noves Tecnologies de la FCF.

El gruix de la reunió però, s’ha centrat en les diverses propostes de futbol amateur, com l’edat màxima per jugar per tal d’afavorir l’arribada de jugadors joves, l’establiment d’un sistema de substitucions en les actes arbitrals o la possibilitat de poder disposar d’àrbitres assistents a Tercera Catalana en la fase final de la temporada sense cap cost econòmic.

També s’han posat sobre la taula les possibles novetats en el futbol base, un tema sobre el qual els clubs han mostrat molt d’interès. Entre altres qüestions, s’ha debatut la limitació d’un partit per cap de setmana; l’anul·lació del gol directe de sacada inicial; l’obligació que tots els jugadors de Futbol 7 juguin dues parts; així com limitar el canvi d’horari imposant que el dia màxim sigui el divendres de la setmana anterior. Alhora s’han parlat diferents propostes sobre el moviment de jugadors entre equips del mateix club o la limitació d’un nombre de quilòmetres per a jugar i entrenar.

L’última fase de la reunió ha servit per tractar les propostes del futbol femení, després que la FCF fes públic en els últims dies les subvencions que concedirà per a la seva promoció. Per la seva banda, els clubs han proposat poder començar la competició en categories que englobin nenes més petites de les actuals.